Katsaus nuoren naisen muotoilemaan maailmaan.


Portfolio

Lamppu Lamppu Lamppu Lamppu


maanantai 15. lokakuuta 2012

Kuumaa rautaa


Jeps, tänään oli ohjelmassa takomista. Sytytimme ahjot aamusta, ja pian olikin paja täynnä savua ja kuumaa ilmaa. Lämpö oli oiva vastapaino kolealle syysilmalle! Tehtävänantona toimi lehden muotoinen avaimenperä. Saatuamme rautapötköt käsiimme alkoi työstö. Kärki teräväksi, sitten ura määrittämään lehden koon, ja lehtiosio pisaran muotoiseksi. Sitä lähdimme takomaan litteäksi, josta sitten muokkasimme enemmän lehden muotoisen. Katkaistuamme lehtiosion irti pitkästä rautapötköstä, alkoi se haastava osuus: lehtiruodin teko. Tarkoituksena oli siis tehdä n. 5-10 cm pitkä varsi lehdelle, jonka avulla siitä saisi tehtyä avaimenperän. No, tässä vaiheessa minun lehteni varsi lähti kierteelle, jolloin katkeamisriski alkoi olla todellinen. Monilla se katkesikin. Omani saatiin pelastettua opettajan tarkoilla hitsauksilla, joiden piilottaminen tosin vaatii vielä työtä.


Tuommoinen sieltä siis putkahti. Ensi maanantaina sen työstö jatkuu, taidan vähän korjailla tuon lehden ulkonäköäkin, nyt se näyttää enemmänkin.. lusikalta. Vartta tosiaan täytyy vielä venyttää, ja se täytyy kääntää kiepille.

Takominen oli kovin rentouttava ja rauhallinen työskentelytapa, ja ahjon lämmössä katosivat turhat ajatukset päästä. Sitä vain keskittyi rautaan ja sen muotoon. Tätä haluan tehdä uudelleen ja oppia lisää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti